Olcsó áramot kap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök

2008.03.27. 08:35 | Nickk | Szólj hozzá!

Címkék: multi politikus gyurcsány reformok áram motim

A miniszterelnök cége is részese lett annak a nagyipari vállalatokat tömörítő, ámde szűk körnek, mely feltehetőleg némi politikai hátszéllel tudott magának kedvező áramtarifát elérni az MVM-től: egy decemberben született megállapodás alapján a Motim is olcsóbban vásárolhat áramot, mint az elvileg legalacsonyabb hazai, hivatalos aukción kialakult, nagykereskedelminek tekinthető ár.

Egy nagy áramfogyasztókból álló cégcsoport megkereste az állami tulajdonban álló Magyar Villamos Műveket, és számukra végül az árampiacon monopolisztikus helyzetet élvező állami cég speciális konstrukciót ajánlott fel. Az Index információi szerint a cégek között szerepel a miniszterelnök tulajdonában álló Motim Zrt. is. A válogatott cégek olcsóbban jutnak az áramhoz, mint amennyiért azt a nagykereskedők az MVM hivatalos aukcióján megvehették.

"A Motim Zrt. a timföld alapanyagra épülő vegyipari és elektrometallurgiai technológiák vezető képviselője Magyarországon" – áll az Altus Zrt. honlapján. Az Altus – a Motim meghatározó tulajdonosa – Gyurcsány Ferenc száz százalékos tulajdonában áll, az Altus másik jelentős ipari befektetése a Béta-Roll kft. A miniszterelnök még 2003-as sportminiszterré történő kinevezésekor lemondott tulajdonosi jogai gyakorlásáról. Az MTI számításai szerint Gyurcsány Ferenc nettó osztalékjövedelme 2007-ben 82,5 millió forint volt. A korábbi évek vagyonbevallásai szerint az Altus Rt. 2006-ban 84 millió, 2005-ben 87,6 millió osztalékot fizetett neki.

- Index -

A bejegyzés trackback címe:

https://aztadurva.blog.hu/api/trackback/id/tr94398594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása